Wat ik nog niet wist voordat ik moeder werd!

Lieve Allemaal,

Na je zwangerschap zul je sommige dingen anders gaan bekijken dan wat je daarvoor deed. Ik deel 5 dingen die ik van te voren niet wist!

 

  1. Boodschappen doen is me time

Voordat ik zwanger was had ik meestal zo geen zin om boodschappen te doen. Dat gesleep met die zware tassen. Nu ik mama ben kan ik zo uitkijken naar het doen van de boodschappen. Lekker op mijn dooie gemakje alleen door de winkel cruisen.

 

  1. Het gebruiken van weken en maanden

In het begin telde ik in weken, Mart is 6 weken nu. Zeg nou zelf dat klinkt toch liever als 1,5 maand? Toen Mart een half jaar was begon ik met maanden, en nu doe ik dat nog steeds. Niet dat hij 19 maanden is maar een jaar en 7 maanden. Ik wil niemand voor de borst stoten maar er zijn mensen die zeggen dat hun kinderen 24 maanden zijn.. je kind is 2!

 

  1. Gekleurd speelgoed overal

Ik had me voorgenomen alleen maar houten speelgoed met rustige kleuren. Maar dat ging in de zwangerschap eigenlijk gelijk al mis. En nu? Lijkt het soms 1 groot balorig in ons huis. En ik geniet er intens van.

 

  1. Mamadate

Voor ik zwanger was irriteerde ik me er zo aan, die mamagroepjes. Maar nu vind ik het leuk en gezellig om met andere mama’s af te spreken. Als de kinderen leuk spelen kun je zelf ook gezellig zijn.

 

  1. De angst om uiteten te gaan

Als ik dan uiteten was en er waren mensen met kinderen die dan vervolgens non stop begonnen te krijsen.. zucht. Nu ik zelf mama ben kijk ik daar heel anders tegen aan. Als je op die manier denkt kun je nooit ergens naartoe. De eerste keer vond ik ook vrij spannend, maar ging verbazingwekkend goed! Je moet gewoon een beetje lak hebben aan anderen.

 

Wat wist jij niet voordat je zwanger was? Deel het gerust hieronder dit BLOG!

Vond je dit leuk en wil je me verder volgen? Dat kan op Facebook en Instagram.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *