Wat ik lastig vind aan het moederschap.

Lieve Allemaal,

Het moederschap is voor mij als een jeans die perfect zit. Voor de mensen om mij heen is het ook geen verrassing dat “moeder zijn” mijn grootste wens was.

Gelukkig is die wens voor Sjoerd en mij uitgekomen en zijn we ouders van onze prachtige zoon Mart. Ik vind het moederschap zeker niet moeilijk en ga er eigenlijk wel fluitend doorheen. Maar dat ik het niet moeilijk vind wil niet zeggen dat er geen dingen zijn waar ik soms moeite mee heb. Dus vandaag klets ik jullie bij over een aantal dingen die ik soms lastig vind aan het moederschap.

 

De mening van andere moeders “moeder maffia”

Dit vind ik persoonlijk nog wel het aller lastigste, of noem het rustig het vervelendst. Al die mensen die denken het beter te weten hoe ik mijn kind moet opvoeden. Ze hebben het altijd erger of beter en hebben altijd commentaar op andere moeders.

 

Mart naar oma brengen zodat wij samen wat leuks kunnen doen

Dit vind ik dus echt even een puntje. In mijn ogen klinkt dit zo verkeerd. Ik breng mijn kind weg om zelf wat leuks te kunnen doen, is mijn kind dan niet leuk genoeg? Er is hier maar 1 antwoord op. Natuurlijk is mijn kind leuk genoeg! Maar soms iets samen doen is ook belangrijk. En Mart bij oma brengen is voor Mart totaal geen straf. Die heeft een hele eigen speelhoek met misschien wel meer speelgoed als thuis. Maar toch blijf ik dit lastig vinden.

 

Huishouden loslaten

Ik vind het het allerfijnste als het huis aan kant is. Hiermee bedoel ik schoon en opgeruimd, huis op orde dan ben ik ook in orde. Maar wanneer mijn kleine monster wakker word is het huis precies nog 0 seconden op orde. Inmiddels ben ik het gewend en heb ik mijn opruimen schoonmaak werkzaamheden verplaatst naar wanneer meneer op bedje gaat. Werkt top!

 

Doe ik Mart tekort?

Dit gevoel heb ik al heel snel terwijl ik dondersgoed weet dat het niet nodig is. Bijvoorbeeld even rustig wakker worden, Mart is nog in bedje lekker aan het brabbelen. En dan speelt mijn geweten op, die arme jongen ligt daar maar wakker en ik kies voor mezelf. Lekker egoïstisch! Ken je dit gevoel?

 

Altijd bij mama zijn

Oh dit vind ik zo fijn, maar dan ook echt fijn! Ik hou zoveel van dit kleine mannetje. Maar soms denk ik, ga even lekker spelen kan mama even de vaatwasser alleen uitruimen of kan mama even rustig naar de wc. Dit laatste is niet het geval! 9 van de 10x zit Mart ernaast op zijn stoeltje, die hij overigens zelf daar neer zet wanneer ik op de wc zit. Want oh oh oh wat is het gezellig op de wc.

 

Als ik dit zo lees dan denk ik, oh is dat alles? Het moederschap bevalt me goed! Het leven is nooit meer onbezorgd en je constante vrijheid is weg als je moeder wordt. Maar hey! Wat krijg je er een hoop liefde voor terug, ik zou het voor geen goud willen missen. Terwijl ik de clichés uit de mouw schut sluit ik deze blog maar eens af.

 

 

Wat vind jij lastig aan het moederschap? En heb jij ook zoveel last van de moeder maffia? Laat het me dan weten via een reactie hieronder!

Wil je meer over mij lezen dan kan je  me ook volgen op Facebook en Instagram. En natuurlijk via mijn eigen website! www.mamaswonder.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *