Stokke AS bestaat sinds 1932 en is opgericht in Ålesund, een prachtig stadje aan de Noorse westkust. Stokke biedt een wereldwijde distributie aan kinderproducten in de segmenten kinderstoelen, kinderwagens, draagzakken, textielcollectie en babykamermeubelen.

Geschiedenis
Toen Stokke in 1932 werd opgericht, begon het bedrijf met de productie van busstoelen en meubilair voor volwassenen. De collectie bestond uit fauteuils, ergonomische zitoplossingen en home office-systemen. Het eerste product voor kinderen werd in 1972 gelanceerd: de iconische Tripp Trapp®-stoel, ontworpen door Peter Opsvik, zag meer dan veertig jaar geleden het licht. In de late jaren negentig breidde de kindercollectie uit naar babykamermeubilair dat met het kind meegroeit. De innovatieve Stokke® Xplory®, onze eerste kinderwagen werd in 2003 gelanceerd. Hiermee werd meteen ook een nieuwe categorie geïntroduceerd. De Xplory® is een hoge kinderwagen waarbij het kindje naar de ouders kijkt.

Sinds 2006 richt Stokke zich uitsluitend op kinderproducten in de segmenten kinderstoelen, kinderwagens, draagzakken, textielcollectie en babykamermeubelen. Vandaag zet Stokke een lange traditie voort met het ontwerpen van elegante en duurzame producten. Deze producten stimuleren de interactie tussen ouder en kind en bevordert een gezonde ontwikkeling voor een compleet nieuwe generatie.

Filosofie
Meer dan veertig jaar na de lancering van de Tripp Trapp® is de Stokke-filosofie nog steeds gebaseerd op één kernbegrip: het ontwerpen van producten in het beste belang van het kind. Alle producten zijn ontworpen om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren en de band tussen ouder en kind te optimaliseren. Van onze kinderwagens met hoge zit en met de blik van het kind op de ouders gericht, tot onze bekroonde draagzakken en ons uitgebreide assortiment aan kinderstoelen en andere zitoplossingen: de behoeften van het kind zijn voor ons het allerbelangrijkst. Stokke denkt vanuit de mens. Hierdoor staat elk ontwerp garant voor perfecte ergonomie en onovertroffen comfort. Dankzij onze slimme productiewijze gaat slimme technologie naadloos op in onze ontwerpen. Het kind is onze belangrijkste gebruiker. De kern van onze ontwerpen en ons merk is dat we kinderen en hun ouders helpen om met elkaar verbonden te zijn. De band tussen ouders en kind is van levensbelang voor de ontwikkeling van het kind. We hopen echt dat 
Stokke op deze manier kan bijdragen aan de vele mooie momenten die jullie samen hebben… nu en voor altijd.

Ontwerp
Stokke denkt vanuit de mens. Hierdoor staat elk ontwerp garant voor perfecte ergonomie en onovertroffen comfort. Dankzij onze slimme productiewijze gaat slimme technologie naadloos op in onze ontwerpen. Onze producten passen met gemak in huis én in jullie leven.