Het is Wendy van den Bos’ oog voor detail dat onze Boelie Originals-collectie zo comfortabel, uniek en toegankelijk maakt. Bovendien is de collectie ook uitermate veilig, want veiligheid is hét belangrijkste speerpunt en dat is zelfs terug te zien in de afwerking. Het is niet voor niets dat we werken volgens de NCJ Richtlijn Preventie wiegendood.

Wendy heeft als moeder zelf ondervonden hoe het kan zijn om van de roze wolk af te vallen. Haar pasgeboren dochter was onrustig en sliep niet door. Het advies om haar kindje in te wikkelen met een hydrofiele doek en schilderstape nam Wendy ter harte, maar de twijfel over of ze dit wel goed deed, maakte dat ze op zoek ging naar een veilig kant-en-klaar product. Vanwege het gebrek hieraan, creëerde ze de oplossing uiteindelijk zelf. Hieruit is vervolgens het innovatieve inbakerproduct de Adjustable Swaddling Wrap ontstaan.

 

DE ONTWIKKELING

Volgens een consultatie-arts waren er veel ouders die, net als Wendy, onzeker werden van het inbakeren met een hydrofiele doek met schildertape en was er veel vraag naar een veilig kant-en-klaar product. Aangezien Wendy voor haar eigen dochter zo’n prachtige oplossing had bedacht, kreeg ze van de consultatie-arts het advies om haar creatie op de markt te brengen. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat Wendy haar product ging professionaliseren.

Wendy besloot om het vanaf het begin meteen heel serieus aan te pakken. Ze heeft veel onderzoeken gelezen om te achterhalen wat de cijfers zijn met betrekking tot onrustige en excessief (overmatig) huilende baby’s. Tijdens de ontwikkeling van de Adjustable Swaddling Wrap heeft ze ontzettend goed gelet op de veiligheid, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van het product. De inbakerdoek is op allerlei manieren getest en doorgepast en ook zorgprofessionals hebben meegekeken bij de ontwikkeling. Door professionele aanpak is de afwerking van de inbakerdoek uitzonderlijk goed.

Naast veiligheid was ook kwaliteit een ontzettend belangrijk punt voor Wendy. De zeer goede kwaliteit van de stof en de bijzonder gedetailleerde afwerking van het product, zorgen ervoor dat baby’s heerlijk comfortabel slapen in de Adjustable Swaddling Wrap.

Wendy’s harde werk werd in 2017 op een geweldige manier bekroond met een uitvinderspatent. Daar kwam vervolgens ook nog eens de ‘Hip-Healthy Product’-erkenning bij van het International Hip Dysplasia Institute. Er was nu niets meer wat haar tegenhield. In 2017 startte ze met het oprichten van Boelie Originals B.V.

“DIT GELUKZALIGE GEVOEL GUN IK IEDEREEN”

 

Wendy heeft een belangrijke missie die ze met zo veel mogelijk mensen wil delen:

Niet alle ouders zitten altijd maar op een roze wolk. Met een onrustige of excessief (overmatig) huilende baby kan het leven er namelijk steeds donkerder uit gaan zien. Het liet me maar niet los dat veel ouders in deze situatie zitten. Deze gevoelens moeten bespreekbaar worden zodat ouders die dit ervaren niet blijven zitten met hun problemen.

Het is vaak zo dat de mensen om je heen ervan uitgaan dat je alleen maar geniet van je pageboren baby. Als je niet op die roze wolk zit, leveren opmerkingen over genieten en over hoe mooi deze tijd toch is, vaak nog eens extra druk op. Ik wil dit graag veranderen. Ik wil dit taboe doorbreken, zodat ouders kunnen praten over de problemen die ze ervaren en de negatieve gevoelens die ze hebben, zodat ze sneller geholpen kunnen worden. Dat is beter voor de baby, de ouders en voor hun omgeving.

Omdat mijn missie zó belangrijk voor mij is, heb ik voor mijn bedrijf een naam gekozen die die de negatieve gevoelens van ouders goed omschrijft. Mijn dochter noemde ik liefkozend ‘Koekie’ of ‘Boelie’. Dat je bij het uitspreken het Engelse woord ‘bully’ hoort, dat ‘pestkop’ betekent, is dan ook exact waar het hier om gaat. De pestkop is niet de baby, maar het gevoel van onmacht dat ouders kunnen ervaren bij een onrustige of overmatig huilende baby.

MIJN BOODSCHAP

 

Schaam je niet voor de negatieve gevoelens die je zou kunnen krijgen door slaaptekort en door het gebrek aan regelmaat. Daar komt vaak ook nog eens de drukte bij van kinderen die naar school, sport of naar vriendjes moeten. En dan het liefst ook nog gewassen en met een volle maag. En ik ben nog niet eens begonnen over al die andere verplichtingen die je nog hebt. Al deze dingen kunnen ervoor zorgen dat je in een neerwaartse spiraal terecht komt.

Ik wil ervoor zorgen dat ouders weer zoveel als mogelijk dat ‘rozewolkgevoel’ kunnen ervaren. Ik hoop dat ik met mijn unieke inbakerdoek hier mijn steentje aan kan bijdragen door die neerwaartse spiraal te doorbreken voor deze gezinnen. Het is mijn grote wens om op dit gebied te gaan samenwerken met – onder anderen – zorgprofessionals, zodat we elkaar kunnen versterken in het bereiken van ons doel.

Want als je snel wilt gaan, ga je alleen. Als je voor de lange termijn wilt gaan, ga je samen.

Ik onderneem dit alles vanuit liefde want ik weet dat het niet altijd gemakkelijk gaat.

“Every new life deserves the best start”