Lieve Allemaal,

Het moment dat Mart werd geboren en de grootste zorgen waren verdwenen wou ik alle leuke foto’s delen met al mijn vrienden en familie op social media. Hier en daar plaatsten we een fotootje, niet veel gewoon een paar.

We voelden ons hier goed bij en zo bedachten we dat dat wel oke was. Maar naar een paar weken begon het vooral bij mij toch wel te knagen. Ik scrolde door mijn Facebook en Instagram en zag allemaal leuke foto’s voorbij komen, van huisdieren tot opa’s en oma’s maar ook baby’s. Maar soms niet hun eigen baby’s maar gewoon een foto van internet. We delen allemaal wel eens wat maar op dat moment heeft het me niet meer los gelaten. Ook hoor je veel over kinderporno. Dit kan al heel snel een foto zijn waarvan wij helemaal geen kwaad in zien, maar die rare mensen wel. Daar moet ik dus toch echt niet aan denken, die kwetsbare kindjes. Alle foto’s die ik van Mart online zet kan dus iedereen gebruiken op wat voor manier dan ook, dat vond ik gek.

 

 

Ik heb Sjoerd gevraagd wat hij hiervan vond en hij had dit niet perse heel erg, maar snapte mij wel. Hetvoelde voor mij door bovenstaande redenen maar ook andere gevoelens gewoon niet meer goed. We hebben toen besloten om niet meer alle foto’s op Facebook te plaatsen. De verjaardag of een leuke mijlpaal plaatsen we wel. Maar daar blijft het dan ook bij. Op Instagram hebben we een afgeschermd profiel en mensen erop aan wie we Mart heel graag laten zien. Maar ook daar plaats ik eigenlijk niet heel veel Mart, op dit moment voelt het gewoon niet heel goed. Misschien zeg ik over een paar maanden wel wat anders, maar voor nu is dit goed.

Op de blog komt Mart niet herkenbaar of met het gezicht op de foto’s. Ik wil niet zeggen dat mensen die dat wel doen fout zijn. Want ik volg veel bloggers die hun kinderen wel herkenbaar op de blog hebben. Als dat voor hun goed voelt is dat ook goed. Ik denk dat het gewoon een persoonlijke keuze is die iedereen mag maken. Sterker nog die iedereen MOET maken voor zichzelf. Niets is goed of fout.

 

Over een paar maanden kijken ik er misschien wel heel anders tegenaan, maar dat zien we dan wel weer. Hoe doen jullie dit en waarom hebben jullie deze keuze gemaakt?

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *