Kleine meisjes worden groot, dus tijd om het ledikant te verruilen voor een groot bed. Helaas dacht Lauren hier anders over. Al een langere tijd denken we dat Lauren wel toe is aan zo’n groot bed, ze klom regelmatig met slaapzak en al uit haar ledikant. Ook past ze er bijna niet meer in omdat ze zo lang is. Ze ligt vaak scheef. We gingen oriënteren op de mogelijkheden, een peuterbed of gelijk een één persoon bed. Met het hele gezin gingen we dan ook even langs bij de leukste babyspeciaalzaak van Friesland, Babyhuis Wierdsma in Sneek.

Lauren vond het wel interessant al die bedjes in de etalage. Ze klom in alle bedjes en al snel kwam we uit bij het één persoonsbed van Bopita. Een wit exemplaar met twee uitvalbeschermers. Onder het bed kun je ook nog lades plaatsen, zo kun je hieronder nog spullen kwijt en er past zelfs een matras in de lade. Hoe handig voor later tijdens logeerpartijtjes.

Als voorbereiding voor het slapen op een nieuw bed hebben we Lauren mee genomen naar de winkel en helpen uitzoeken. Daarbij kochten we ook een nieuw dekbedovertrek voor op haar nieuwe bedje, ook zelf uitgezocht. Een witte met ballerina van Snurk. Eenmaal toen het bed thuis was hebben we het bed samen met Lauren op haar kamer in elkaar gezet en ze mocht helpen. Toen het klaar was wilde ze er gelijk in liggen. We hadden haar vertelt dat dit haar nieuwe bedje is en er in mocht slapen.

De eerste nacht ging dan ook super, ze is er geen enkele keer er uit geklommen, wel was ze nog erg lang wakker en druk met haar knuffels aan het spelen maar ze stapte er niet uit. Het middagslaapje daarop ging net zo, de nacht daarop ging alleen iets gezelliger. Lauren stond om de haverklap op het overloop met een grote grijns “hallooo”. Ze kon de rust niet vinden vandaar dat we toch gekozen hebben om haar weer in het ledikant neer te leggen. Na een paar minuten viel ze als een blok in slaap. De volgende drie avonden ging het precies hetzelfde, ze was zó moe maar elke keer naar het terug leggen in bed als we bij de deur stonden zat ze al bij het voeteneind op de bedrand klaar om eruit te stappen. Daarom hebben we besloten haar eerst nog een maand in het ledikant te laten slapen zodat ze toch meer kan wennen aan een nieuw bed in haar kamer waardoor ze straks misschien wat gemakkelijker de rust kan vinden in haar nieuwe bedje. Ze lijkt er nog niet klaar voor te zijn en dat geeft helemaal niets.

Lauren slaapt nog met slaapzak, ook in de hittegolf. Dit hoort bij haar bed ritueel. Geen slaapzak geen oog dicht. In deze extreme hitte werd Lauren vaak kletsnat wakker in het zweet, totdat we de slaapzakjes van Lodger tegen kwamen. Deze zijn gemaakt van een fijn gebreide katoen in hippe kleurtjes. Wist je dat je bij Babyhuis Wierdsma naast complete baby- en kinderkamers ook terecht kunt voor beddengoed zoals kussens, gave overtrekken en aankleding voor je baby- en kinderkamer?

 

Wanneer ging jullie mini over naar een groter bed?

Liefs,

Welmoed & Lauren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *