Jaaaaa!, het is alweer Mei dat betekent dat ons lievelingsmeisje alweer twee is geworden!
Wat vliegt de tijd voorbij. Ik kan het me bijna niet voorstellen dat ze als mini baby uitgegroeid is tot eigenwijze lieve knuffel peuter.

 

Wie jarig is geeft natuurlijk een feestje. Door dat de tijd zó ontzettend snel gaat was deze moeder dus het feestje van dochterlief “even” vergeten. Mede door de “ontzwanger” hormonen en alle drukte van het dagelijks leven denk ik. Ik dacht dat het nog lang niet zo ver was namelijk, maar gelukkig had ik al enige voorbereiding gedaan voor het knalfeestje. Maanden geleden had ik al bedacht dat er een jungle thema moest komen, Lauren is gek op alle dieren van de jungle. Van Pinterest haalde ik de meeste inspiratie voor de aankleding wat betreft de slingers, ballonen en confetti.

Zoals sommige nog van vorig jaar weten maak ik altijd zelf dé taart, dit jaar zei ik tegen manlief ik koop dit jaar wel een taart omdat we het allemaal zo druk hebben en het best wel veel tijd kost er een maken. Ik ben daarin ook wel pietje precies. Maar toch kon ik het niet laten om zelf een taart te maken, dus ik maakte tijd en stond tot middennacht in de keuken voor de perfecte taart. Net als voorgaande jaren een cake bodem gevuld met jam en versierd met botercrème, marsepein en sprinkels.

Het moeilijkste vond ik het op zoek gaan naar een knallend cadeau. De keuze is reuze en Lauren vind ook werkelijk alles leuk om mee te spelen. Bij mijn ouders speelt ze regelmatig met mijn oude Babyborn, baby is het helemaal. Ze moet daar in de wagen, het bedje en ook in bad natuurlijk. En omdat het huis al redelijk vol staat met van alles en nog wat kozen we voor een Babyborn. Haar eigen baby. Het cadeau viel erg goed in smaak, elke ochtend heeft ze het over baby. Verder kreeg ze van vrienden en familie speelgoed van Zoef Zoef dieren, duplo, een gepersonaliseerd boek en spulletjes voor bij haar Babyborn. Ze is ontzettend leuk verwend en speelt ook met alles tegelijk. Zo leuk!

Nu Lauren twee is mag ze ook naar de peuterspeelzaal. Wij hebben er voor gekozen om haar met haar tweede er ook naar toe te laten gaan. Wij denken dat ze er wel aan toe is. Lauren is erg nieuwsgierig en zoekt vrijwel altijd contact met andere kindjes ongeacht de leeftijd. Ook denk ik dat het goed is voor haar ontwikkeling, spelen met andere kindjes, luisteren naar de juf, voor de taalontwikkeling, eigenlijk voor alles wel. Afgelopen woensdag was de grote dag, Lauren mocht naar schooltje. De dagen ervoor had ik haar al wel vertelt dat ze woensdag naar school mocht. De weken er voor ben ik er ook een paar keer met haar langs gelopen om te laten zien waar haar school is. De avond ervoor pakte ze uit het niets haar tas en deze moest op haar rug, ze moest en zou nu naar school. Het was wel grappig want we hadden het er op dat moment helemaal niet over gehad. Als ik voor het op bed ga namelijk vertel wat ze de volgende dag gaat doen slaapt ze vrijwel niet. Ze kan nog niet zo goed begrijpen dat het een dag erna pas is, als je iets vertelt denk ze dat het gelijk gebeurt. Dus na wat ompraten mocht de tas af en heb ik haar uitgelegd dat ze eerst nog moet slapen.

De woensdagochtend heb ik eerst nog niets gezegd, eerst aankleden, rondje badkamer, ontbijten en toen pas “Lauren we gaan zo naar school”. En hop weg was ze, naar de gang, de schoenen, de jas en de tas moesten aan. Noud mocht ook mee. Hand in hand gingen we dan, lopend naar de juf. De jas en tas op de kapstok en spelen maar. Lauren moest in het begin wel even wennen, kort daarna ging ze al overal rond kijken. Bij het afscheid nemen kreeg ik een kus en het was “dagdag”. Ze ging lekker spelen. Ik zal je eerlijk vertellen, ik vond dit zo’n raar moment. Ik kon gelukkig heel gemakkelijk zonder drama het klaslokaal verlaten. Wel moest ik even slikken en kon wel huilen, mijn lieve meisje naar schooltje. Iets met loslaten. Wat worden ze dan in eens groot. Het weg brengen is toch anders dan naar de oppas of gastouder. Lauren heeft het heel leuk gehad en dwarrelde heerlijk rond, af en toe zocht ze contact met andere kindjes. Lauren spreekt nog niet zoveel woordjes als andere kindjes van haar leeftijd volgens juf, maar wij denken maar zo dat komt wel. Ieder zijn eigen ontwikkeling. Ze praat al een stuk meer dan twee weken terug.

Hoe oud waren jullie kindjes toen ze voor het eerst naar de peuterspeelzaal gingen?

 

Veel liefs,

Welmoed en Lauren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *