Haal jij je kindje uit bed als het huilt?

Lieve Allemaal,

We kennen het wel al die goed bedoelde adviezen over hoe je je kindje moet opvoeden. Wat je wel of juist niet moet doen. Of laat ik het beter verwoorden, wat goed of fout is. Ik “schrijf”  jullie bij over mijn ervaringen en hoe wij dit aanpakken.

Laat ik beginnen dat niks fout is als jij doet wat het beste voor je kindje is. Er is 1 gigantisch ding waar mensen discussies over kunnen voeren of zelf ruzie over kunnen maken. En dat is haal je je kindje uit bed als hij of zij aan het huilen is? Ondanks het feit dat ik geen professional ben, ok ik ben dan misschien afgestudeerd als pedagogisch medewerker, weet ik soms even niet wat ik moet doen.

Ik heb er al eens vaker over geschreven maar Mart is een goede slaper. Geen gigantische uitslaper wel te verstaan, maar hij slaapt het klokje netjes rond, van 7 tot 7. Maar ook ons kind wordt wel eens wakker. De ene keer is dit in volledige paniek en de andere keer wat rustiger. De vraag is dan wat moet je dan doen? Moet ik hem uit bed halen, of laat je hem even huilen. Volgens de miljoenen tips die ik heb gekregen tijdens mijn zwangerschap zei het grootste gedeelte dat je je kindje in bed moet laten en laat maar even huilen.

 

Doen wij dit ook? Volgen we het advies op van de kenners? Ik heb een heel simpel antwoord NEE! Stel Mart schrikt wakker en is in volledige paniek. Wij horen dit direct aan Mart, als ouder zijnde hoor je aan het huiltje, of noem het rustig aan de huil, van je kindje of je direct in actie moet komen of niet. Wij gaan dan naar Mart en ja we halen hem uit zijn bedje en knuffelen even tot Mart gekalmeerd is en dan slaapt hij gewoon weer rustig verder.

 

Een paar dagen terug werd Mart ook in paniek wakker, maar wou absoluut niet terug in bedje. Wij hebben hem in de slaapzak mee naar beneden genomen en heeft hij lekker een half uurtje bij ons op de bank gezeten. Niet spelen maar gewoon lekker zitten. Daarna hebben we hem weer in bedje gelegd en viel hij gelijk inslaap. Wij weten dat dit kan met Mart, als dit nou elke week gebeurde was het een ander verhaal. Maar ik kan de keren dat dit is voorgekomen op 1 hand tellen.

 

Maar als Mart wakker wordt en begint wat te brabbelen weten we, die valt zo wel weer inslaap. Elke ouder weet wat zijn of haar kindje nodig heeft. Het ene kindje test je uit en kun je beter wel laten liggen. En het andere kindje heeft behoefte aan de bevestiging dat je er nog bent. Alles is goed, zolang je in het belang van je kindje handelt.

 

Zijn jullie team “wel troosten” of team “laten huilen”? Laat het me gerust hieronder even weten!

Vond je dit een leuke blog en wil je me volgen? Dit kan op Instagram en Facebook.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *