Ja! Bij een zwangerschap hoort natuurlijk een feestje, een babyshower. Zo werd ik laatst ook enorm verrast met een hele gezellig babyshower georganiseerd door één van mijn beste vriendinnetje. Een babyshower is een overgewaaide traditie uit Amerika, waarschijnlijk ooit ontstaan om aanstaande ouders te ondersteunen met praktische spullen en ze voor te bereiden op het ouderschap. Deze traditie is inmiddels in Nederland ook niet meer weg te denken. Een babyshower is een manier om de (aanstaande) moeder in het zonnetje te zetten en is het een mooi moment om elkaar nog even te spreken voordat de baby wordt geboren en daar er straks waarschijnlijk even wat minder tijd voor is.

Laatst op een zondag was het dan zover. Ik kreeg een appje of mijn vriendin even wat kleding kon langs brengen die ze mee had gehad op haar vakantie. Helemaal prima dacht ik natuurlijk, want ze kwam weekends wel eens vaker langs. Maar de hele dag lang had ik al het gevoel alsof er iets ging gebeuren, een onderbuik gevoel. Toen vroeg ze of ik met haar mee ging, in de auto werd ik geblinddoekt en gingen we na de locatie. Onderweg had ik geen idee waar we waren. Als je met een blinddoek in de auto zit denk je dat je naar links gaat maar stiekeme ga je gewoon naar rechts.

Eenmaal op de locatie moest ik geblinddoekt mee naar binnen, en met heel wat confetti zaten ze daar, mijn lieve vriendinnen en familie. Zó leuk!! Sommige had ik zelfs de dag ervoor nog gezien en zeiden nog dat het waarschijnlijk laatste keer was dat ze me zagen voor de geboorte maar ik had al een vermoeden, hier klopt iets niet. Alles was super mooi versierd met allemaal blauwe ballonen en vlaggetje, ik zat alvast even op een blauwe wolk. En er was natuurlijk heel veel lekker eten. Tijdens de babyshower heeft iedereen op een kaartje de mogelijke geboortedatum, de naam, het gewicht en de lengte van mini 2.0 ingevuld. Hoe leuk! Zo benieuwd of er iemand het goed heeft! Ook ben ik overspoeld met leuke cadeautjes voor mini 2.0 en maakten we hele leuke foto’s.

Tijdens de zwangerschap van Lauren heb ik ook een super leuke babyshower gekregen van een ander vriendinnetje. Ik vond beide keren super gezellig en leuk, ondanks dat ik er helemaal niet van hou om in de picture te staan. Zó lief van hun dat ze het hebben georganiseerd. Als mijn vriendinnen een kindje verwachten kunnen zij in ieder geval wel een babyshower terug verwachten! Het is een echte aanrader. Voor nu gaan we alle cadeautjes een plekje geven op de babykamer! Werden jullie tijdens de zwangerschap ook verrast met een mega leuke babyshower?!

Liefs, Welmoed

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *