Ja! Hij is ein- de- lijk af, de babykamer voor mini 2.0. Tijdens onze vakantie in september waren we al druk aan de slag geweest met de kamer leeghalen, opruimen en de muren zijn toen geverfd. Die allerlaatste muur moest nog worden behangen en de commode moest er nog in maar nu is alles af, dus hoogtijd voor een tour door onze babykamer!

Voordat we wisten dat we een zoon verwachten vond ik lichtblauw met donkergrijs heel erg mooi voor een jongen, maar eenmaal toen we er achter kwamen dat er toch echt een jongetje kwam te slapen op het kamertje vond ik dit gelijk niet meer mooi. Iets met hormonen. Dus weken lang zochten we op Pinterest voor iets leuks. Maar ik vond eigenlijk zó veel leuk, te veel. Iets zwart wits, okergeel of toch groen met grijs. Maar toen kwam ik behang met autootjes tegen, ik was gelijk om. Ik wilde een stoere hippe jongenskamer. Op de andere drie muren zat nog glasvezel, deze hebben wit geverfd om het rustig te houden naast het drukke patroon van de autootjes, en op de grotere muur hebben we drie geometrische vlakken gemaakt met twee kleuren, groen en grijs. Dit is heel makkelijk te verven met goede afplak tape.

Mini 2.0 mag straks net als zijn grote zus slapen in de familie wieg van Remco’s familie. Deze wieg is al iets ouder dan een halve eeuw en eigenlijk heeft iedereen van de familie er wel in gelegen, hoe bijzonder. Lauren heeft hier maar twee weken in gelegen omdat ze vanaf toen op haar eigen kamertje al doorsliep in het ledikant. Voor het wiegje kocht ik een nieuwe wiegdeken van By.Kels, deze kun je zelf samen stellen qua kleuren en stofkeuze. Tevens kocht ik in diezelfde kleuren een babynestje, zo kan mini 2.0 straks beneden in box ook lekker slapen.

Als commode kozen we voor de Ikea Hemnes kast. De babykamer is het kleinste kamertje in huis, grote commodes zijn van vaak diep en nemen daardoor best wel veel ruimte in beslag van het kamertje. Een Hemnes kast is minder diep maar wel lekker breed met veel lades waarin je veel spullen kwijt kan, ideaal voor dit kamertje dus. Want we gebruiken deze kast ook als kleding kast. Verder komt er in de bovenste lades de spullen die je het vaakst nodig heb, dit zijn luiers, doekjes, hydrofiele luiers, billencrème en rompers. In de twee lades daaronder komen alle kleertjes, badcapes en swaddles. En in de onderste lades komt al het beddengoed, hoeslakens, dekens, aankleedkussenhoezen en de rest van de voorraad luiers en doekjes.

Aan het muurtje naast de commode heb ik de twee kruidenrekjes van Ikea (Bekväm) hangen. Op Instagram zag ik het al regelmatig voorbij komen en dit wilde ik eigenlijk ook. Het leek me erg praktisch en toch ook best wel hip. Op de bovenste kun je kleine spulletjes kwijt en aan de onderste kun je ook kleertjes hangen. Dit vind ik ideaal want we hebben geen “hang” gedeelte voor de babykleertjes. Ook kun je alvast de kleertjes voor de volgende dag eraan hangen. Ideaal, hoeft papa ook niet te zoeken naar een passend setje. Voor nu hangt het eerste pakje alvast klaar.

Lauren komt regelmatig op de babykamer, als we net boven zijn rent ze meestal als eerst naar de babykamer en gaat de hele kamer door. De maxicosi staat daar ook en ze moet er altijd even inzitten. Ze mag, net als haar moeder, graag even in de alle lades en kasten om rommelen op zoek naar iets leuks waarmee ze kan spelen. Zo schuift ze de opbergdoos naar de wieg en probeert hier op te klimmen zodat ze even in de wieg kan kijken, super lief. Ik probeer haar dan ook zoveel mogelijk bij alles te betrekken, ik denk dat het wel zinvol is als voorbereiding op straks als mini 2.0 er echt is. Ze ziet nu die dikke buik wel, maar ik denk niet dat ze zich er van bewust is dat ze straks grote zus is. Ik ben heel erg benieuwd hoe ze er op reageert. Lauren is nu dol op baby’s en andere kindjes, ze wil graag met iedereen spelen en zoekt ook met onbekenden contact. Zodra ze een baby ziet of hoort huilen wil ze er gelijk na toe om te kijken. Dus ik denk dat het wel goed komt, maar het kan natuurlijk ook heel anders uitpakken. We zullen zien, nog een paar kleine weekjes wachten en we weten het!

Wat vinden jullie van onze babykamer?

Liefs,

Welmoed

1 antwoord
  1. oerrrrbeppe Tineke
    oerrrrbeppe Tineke zegt:

    :Lieve Welmoed, wat een prachtige baby/boyskamer hebben jullie er van gemaakt. Erg origineel. En Lauren bij de “antieke” familiewieg : wat een plaatje!
    “Even” een “lange” periode voor jullie gezin, daar ben je wel aan toe, denk ik. Knuf van oma/oerrrrrrbeppe.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *