Het is alweer juni dat betekent dat ons kleine aapje alweer zes maanden oud is. Wauw, time flies. De afgelopen maanden waren chaotisch, druk en we leken nog niet echt een ritme te hebben maar nu na een halfjaar hebben we dan eindelijk een soort van ritme en de rust lijkt weder gekeerd, super fijn. Noud doet het dan ook super.

Qua groei zit hij precies op het gemiddelde van de groeicurve, hij weegt nu 7,4 kilo en is 67 cm lang. Hij draagt dan ook nog steeds maatje 68. Een heel verschil met Lauren van diezelfde leeftijd, ze woog toen al 9 kilo en droeg maat 74/80 al. Twee totaal andere kindjes. Sinds een paar weken rolt hij op zijn buikje, dit doet hij steeds vaker en hij probeert nu ook speelgoed te pakken wat verder van hem af ligt. Hij kruipt wat achteruit en al rollend krijgt hij alles te pakken wat hij wil. Lukt dit niet dan laat hij het wel horen. Sinds afgelopen week probeert hij steeds meer rechtop te gaan zitten in zijn stokke newborn zitje. Ook in de kinderwagenbak doet hij sit-ups, ik denk dat hij er wel bijna aan toe is om in de kinderstoel en kinderwagen te zitten. Als je hem op het boxkleed zittend neer zet blijft hij dan ook een klein tijdje “zitten”. Noud lacht praktisch de gehele dag, naar iedereen die hij in zijn zicht heeft, de tv en naar zijn speelgoed. Dit had ik me de 1e maanden bijna niet voor kunnen stellen. Hij is zo tevreden en vrolijk, hij huilt eigenlijk bijna nooit meer. Even afkloppen maar hij huilt eigenlijk alleen als zo oververmoeid is of mega honger heeft.

 

 

Noud krijgt over de gehele dag 3 flessen van 180ml en voor de nacht een fles van 210ml met pap. We zijn met vijf maanden oud begonnen met groente en fruit hapjes. Groente leek hij echt niet lekker te vinden dus daar waren we even mee gestopt. Nu een maand verder proberen we het opnieuw, hij lijkt het steeds meer te accepteren en lekker te vinden. Vanaf de eerste hap fruit gaat dat als een trein, hij is er dol op. Hij eet meestal rond 11.30u zo een hele banaan of een mix van banaan, aardbei of een appel op. Meestal geef ik een aantal dagen achter elkaar het zelfde, zodat hij wat kan wennen aan de smaken. Op aanraden van het consultatiebureau bieden we hem sinds vorige week ook af en toe een broodkorstje aan, in het begin was het even wennen maar nu kan hij er geen genoeg van hebben.

 

Het slapen gaat wisselend, de ene dag beter dan de andere. Soms zijn het hazenslaapjes, soms zijn het winterslapen van 3 uren. Overdag leg ik hem, als we niet de deur uit zijn, altijd boven in zijn bedje want beneden in de box weet ik zeker dat hij zich niet over geeft aan slaap want hij wil niets missen van zijn grote zus. Hij doet meestal 2 slaapjes overdag, heeel soms drie. En ’s avonds rond 20.00u slaapt hij het klokje rond tot een uur of half acht. Af en toe moeten we er wel uit voor de speen maar hij geeft zich vrijwel vaak weer neer. Erg fijn, zo kom je zelf ook toe aan je rust naar een drukke dag.

 

 

Lauren is zes maanden grote zus, een rol waarin ze zich thuis voelt en dan ook fantastisch uitvoert. In de eerste maanden moesten ze wennen en dat mag. Ze zijn nu twee handen op één buik. Het eerste wat Lauren ’s ochtends zegt is “NOUDDDD”. Ook als ze hem overdag hoort roept ze zijn naam. Vaak leg ik een boxkleed op de grond en Lauren gaat er altijd bij liggen. Ze brengt speelgoed en maakt Noud aan het lachen. Kusjes overal. De laatste tijd wil ze hem ook haar koekjes aan hem geven. Voorheen deelde ze amper iets want alles was van Lauren, nu daar in tegen. Zo leuk om te zien.

 

Liefs,

Welmoed

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *