Het is alweer april, wat vliegt de tijd! En onze kleine babyboy is al weer vier maanden oud. Hoog tijd voor een update. Hoe gaat het met ons?

Het gaat goed met ons. Noud groeit keurig volgens zijn lijntje, hij ontwikkelt zich volop en elke dag zie je hem groeien in de dingen die hij doet. De eerste 10 weken huilde Noud best wel veel, maar op één op andere dag was dit voorbij. Net alsof hij er nog niet helemaal klaar voor was. Noud huilt nu alleen als hij iets nodig is, schone luier, voeding of als hij moe is. Logisch en dat mag ook. Noud is een hele tevreden blije baby nu. Wereld van verschil. We hebben sinds 3 weken eindelijk een soort van ritme. Noud krijgt in 24 uur 5 flessen van 180ml. Meestal om 8.30u, 12.30, 16.30, 20.30u en dan komt hij altijd één keer in de nacht. Deze tijd verschilt enorm, soms om 2.30u maar ook wel eens pas om 4.30u. Vanaf 4 maanden oud mag je ook beginnen met het geven van groente- en fruithapjes naast de fles-en borst voeding. We hebben dit Noud 2 keer aangeboden, hij lijkt het erg lekker vinden en hapt ook al goed van de lepel af. Hij heeft de dagen daarna alleen ontzettend last van kramp en lijkt dan minder lekker in zijn vel te zitten dus we wachten hier nog even mee. Over een paar weekjes proberen we het gewoon nog een keer.

Noud sliep vanaf de geboorte eigenlijk al goed, wel hebben we nachtvoeding maar hij geeft zich na de fles vaak weer neer op zijn bedje. Zo kunnen we zelf ook nog een paar uurtjes pakken. Overdag gaat het slapen ook steeds beter. Overdag slaapt hij als we thuis zijn lekker boven in zijn eigen bedje, meestal leg ik hem er wakker in en valt hij zelf na 10 minuutjes in slaap voor een uurtje. Noud doet overdag drie dutjes en na 21.00u slaapt hij één lange ruk tot de nachtvoeding.

Lauren en Noud zijn twee handen op 1 buik tegenwoordig. Lauren geeft Noud steeds vaker wat speelgoed en het eerste wat ze ’s ochtends zegt is “nouuuud”. Dus hop kleertjes aan en naar Noud die nog lekker in zijn bedje ligt. Lauren lijkt al helemaal gewend aan Noud. Ze houdt hem de hele dag in de gaten en Noud haar ook. Lachen gieren brullen. Noud vind het heerlijk om op zijn buikje op het boxkleed op de grond te liggen, zo kan hij mooi om zich heen kijken en zien wat zijn grote zus allemaal uitspookt. In de Stokke Newborn mag hij ook graag zitten, hij probeert sinds deze week alleen steeds meer rechtop te gaan zitten. Buikspieren trainen. Noud probeert steeds vaker zelf speelgoed te pakken en te ontdekken met zijn mond. Hij speelt ook graag met zijn handjes.

Om alles bij te houden van de ontwikkeling van Noud hebben wij een paar hele leuke invulboeken. Het leuke aan zo’n invul boek is dat je later als je kindje groter is alles gemakkelijk terug kan lezen hoe het in de eerste maanden ging. In zo’n invulboek staan vragen gericht op de leeftijd van je baby en op bijna elke pagina kun je leuke foto’s toe voegen. Lekker creabea. 1 gouden tip, houd het tijdig bij. Want met zo’n “ontzwangerbrein” als mij “vergeet” je wel eens dingen.

Houden jullie ook een invulboek bij? En wanneer begonnen jullie met de hapjes?

 

Liefs,

Welmoed.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *