Mama zijn is al een fulltime baan op zich. En daar komen dan nog eens alle andere verplichtingen bij zoals, werk, partner, je sociale leventje en dan als kers op de taart het huishouden. Soms word het mij wel eens teveel. En dit omdat ik van structuur en netjes hou. En tja.. dat kan niet altijd meer! Daarom is me-time zo belangrijk. Doe ik dit vaak? Nee, maar het zou wel moeten.

Mama zijn is gewoon druk, maar we klagen niet. Maar af en toe een beetje me-time is soms gewoon wel lekker. Even niks, geen verplichtingen! Maar me-time wat is dit nu precies? Ik denk dat net als mij 75% van de mama’s dit niet kent of het gewoon niet weet in te passen. Me-time is even lekker tijd voor jezelf, maar dan ook echt voor jezelf! Je moet niks en je doet alleen dingen die je zelf echt even wil doen en waar jij zin in hebt.

Mijn me-time is altijd tijdens Mart zijn slaapje. Dankzij Sjoerd is dit nu echt even tijd voor mezelf. Voorheen zag ik deze kostbare uurtjes als de tijd om het huishouden en andere dingen te doen. En nu doe ik lekker wat ik wil, ik tik wat blogjes weg, kijk wat youtube en verder helemaal niks. Wat klinkt dit lekker he? 7 van de 10 keer gaat dit ook echt zo. Maar die andere 3 sluipt er toch zo nu en dan wat tussen, even de was ophangen oh dan kan ik dit ook nog wel even doen en ga zo maar door. Voor je het weet roept Mart alweer mama omdat hij uit bedje wil.

Ik merk dat ik die tijd voor mezelf echt wel even nodig heb. Geen mama mama mama of pop zijn mijn werkkleren droog? Gewoon even me, myself and I.

Je kunt deze tijd natuurlijk helemaal invullen. Hier een paar tips voor een ultieme me-time beleving.

1. Uitslapen en rustig wakker worden en klaarmaken.

2. Een weekendje weg.

3. Een dagje naar de sauna.

4. Met je vriendinnen opstap.

5. Een lekkere high tea.

6. Een dagje shoppen voor jezelf.

Zo’n hele dag of weekend is voor mij wat teveel, maar kan voor sommigen wel enorm goed werken. Die paar uurtjes per dag vind ik top!

Wat doe jij tijdens je ultieme me-time? Vond je dit leuk en wil je me verder volgen? Dat kan! Je vind me op Instagram en Facebook.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *